A weboldal próbaüzemben üzemel. Kérjük szíves megértését az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!
Telefon: +36 1 256 1174, +36 1 256 1944 | 24h mentés esetén: +36 70 931 80 35
Gyorskereső

Hírek

A MICHELINÉ A VILÁG ELSŐ, LEVEGŐ NÉLKÜLI ABRONCSOKAT GYÁRTÓ ÜZEME

2015. February 02.

"A dél-karolinai Piedmontban, az Egyesült Államokban készül a defektbiztos abroncs, a MICHELIN® TWEEL®


 

 

A Michelin új üzemet nyitott az Egyesült Államokban, ott gyártják majd a piaci forgalomba kerülő levegő nélküli radiál abroncsot, az új MICHELIN® X® TWEEL®-t.

 

A korszakalkotó újítást a Michelin amerikai kutatói fejlesztették ki. A MICHELIN® X® TWEEL® forradalmian új, levegőnélküli technológiája túlmutat a hagyományos gumiabroncs-felfogáson, és a kerék-abroncs funkciót egyetlen komplex alkatrészbe egyesíti. A MICHELIN® X® TWEEL® felépítménye egy merev kerékagyból, és egy futófelületből áll, amelyet poliuretánból készült, rugalmas, hajlítható küllőrendszer köt össze.

 

A hagyományos abronccsal ellentétben a MICHELIN® X® TWEEL® nyílt rendszer, nem pneumatikus (vagyis nem szükséges eltérő nyomást biztosítani a működéséhez), így a defekt ismeretlen probléma az építkezéseken, a mezőgazdaságban és a szemétszállításban dolgozó, Tweellel szerelt munkagépek számára.

 

A Tweel egy újabb remek példa arra, hogy a Michelin mennyire gyorsan képes az innováció piaci bevezetésére – mondja Pete SELLECK, az észak-amerikai Michelin vezérigazgatója. – A Tweel prototípusát a Michelin három kutatóközpontjának egyikében, a dél-karolinai Greenville kutató-fejlesztő bázisán fejlesztették ki. Ugyanitt, Greenville közelében kezdődik meg a tömeggyártás is, hogy a növekvő piaci igényeket mielőbb ki tudjuk elégíteni.

 

Ebben az új üzemben készül a számos innovációs díjjal rendelkező MICHELIN® X® TWEEL® SSL (skid-steer loader= kompakt rakodó) abroncs, és az új MICHELIN® X® TWEEL® TURFTM , amivel a John Deere ZTRAKTM 900 fűnyírótraktorokat szerelik.

 

A Michelin Tweel levegő nélküli abroncsa az első olyan levegő nélküli radiál abroncs, ami a kereskedelmi forgalomban hozzáférhető lesz. Ez számunka hatalmas versenyelőny, mindemellett megerősít bennünket abban, hogy fejlesztőként a Michelinnek vezető szerepe van a jövő közlekedésének, mobilitásának alakulásában – mondja Ralph DIMENNA, a Michelin Tweel Technologies igazgatója. – Levegő nélküli radiál abroncsunkkal, a Tweellel új piacokat hódíthatunk meg, és az önjáró munkagépek meglévő piacait is szélesebb körben tudjuk ellátni. A munkagépek piaca is a mind biztonságosabb és hatékonyabb megoldásokat keresi. Filozófiánk központi eleme pedig az, hogy a változó vevői igényekre mind jobb válaszokat tudjunk kínálni.

 

12 500 m2-es területével a dél-karolinai Piedmontban található üzem a szövetségi államban a tizedik, az Egyesült Államokban pedig a tizenhatodik legnagyobb gyár. A Michelin Csoport 50 millió dolláros beruházással építette fel az üzemet.

 

 

MICHELIN® X® TWEEL®


A MICHELIN® X® TWEEL® abroncs a Michelin legújabb levegő nélküli abroncsa, prototípusát először a 2004-es Párizsi Autószalonon mutatták be. A piacon jelenleg ez az egyetlen, karbantartást nem igénylő és megbízhatóan hatékony megoldás. Radiál technológiával készült, de működtetéséhez nem szükséges levegő, nincs többé defektes vagy alulfújtan működő kerék. A defektjavítás miatti időveszteség rontja a munkagép termelékenységi mutatóit, az üzemeltetők igénye tehát a meglévő vonóerővel, kormányozhatósággal és kényelemmel rendelkező, de a defekt kockázatát kizáró megoldás. A X® TWEEL® pedig ez: nem kell figyelni az abroncsnyomásra, könnyen felszerelhető, ellenáll a mechanikai behatásoknak, kényelmesebb, kevésbé fárasztó vele a gépvezető munkája, a hagyományos abroncshoz képest termelékenyebb, és az élettartama is hosszabb.

 

A MICHELIN X® TWEEL® abroncsokról még többet megtudhat a www.michelintweel.com oldalon.

 

A világelső abroncsgyártó Michelin küldetése a fenntartható mobilitás szolgálata. Abroncsokat tervez, gyárt és értékesít. Járművek széles választékára készülnek termékei: repülőgépekre, személyautókra, kerékpárokra, földmunkagépekre, mezőgazdasági munkagépekre, teherautókra valamint kétkerekű járművekre is. A Michelin digitális útvonaltervező szolgáltatást is nyújt (ViaMichelin.com), turisztikai kiadványokat, hotel- és étteremkalauzokat, térképeket, autósatlaszokat ad ki. A cégközpont a franciaországi Clermont-Ferrandban található, több mint 170 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel, 111 200 főt foglalkoztat világszerte, és 67 termelő egységet működtet a világ 17 országában. Kutatási és fejlesztési tevékenységet Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában lévő technológiai központjaiban végez."

 

Forrás: www.michelin.hu

Continental ajánlott szakszervíz Michelin ajánlott szakszervíz Conti 360 Truck Force Goodyear Miért Michelint?

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Tekintse meg ünnepi nyitvatartásunkat!

2022. December 09.
Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium ny...

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6

2018. April 19.
Itt a tavasz, indul a motorszezon!

Felkészültünk a szezonra, kibővített motorgumi választékunkkal szeretettel várjuk!

2018. March 21.
Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves...

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.  

2016. November 15.
Önjavító abroncs - ContiSeal™

A ContiSeal™ abroncs abban tér el egy normál gumiabroncstól, hogy a belső oldalán válltól vállig egy ragadós és viszkózus réteg található.

2016. October 13.
Összes hír