A weboldal próbaüzemben üzemel. Kérjük szíves megértését az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!
Telefon: +36 1 256 1174, +36 1 256 1944 | 24h mentés esetén: +36 70 931 80 35
Gyorskereső

Hírek

Téligumi Kommandó: az autósok zöme felkészült a télre

2015. November 25.

Már a tél beköszönte előtt is jó eredményeket mutat a Téligumi Kommandó


Meglepően jó eredményeket talált a Téligumi Kommandó tél előtti szemléje. A novemberi razzia egyben figyelemfelhívás is: itt az ideje gumit cserélni.

 

Éppen a valódi tél beállta előtt néztük meg, hogy vajon hány autós cserélt már abroncsot autóján. A 70 százalékos eredmény nem rossz, de rámutat arra, hogy sokaknak még ajánlott az. Ők most már komoly sorokkal találkozhatnak a gumisoknál, ám mégis erőteljesen ajánlott átesni a cserén

Éppen a valódi tél beállta előtt néztük meg, hogy vajon hány autós cserélt már abroncsot autóján. A 70 százalékos eredmény nem rossz, de rámutat arra, hogy sokaknak még ajánlott az. Ők most már komoly sorokkal találkozhatnak a gumisoknál, ám mégis erőteljesen ajánlott átesni a cserén

Nem csak gumiteszteket, Téligumi Kommandókat is rendszeresen készítünk a nonstopgumi csapatával. Miután idén téligumitesztünket is össze tudtuk hozni már a téligumi-szezon kezdetére, ezúttal a szokottnál korábban, a valódi tél beállta előtt, az utolsó, még szinte kora őszinek tűnő novemberi napon tartottuk meg első közös razziánkat. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon mennyire előrelátók az autósok, vajon mennyire hagyják az utolsó pillanatra a gumicserét.

 

 

Téligumi Kommandó − összesített és összevetett eredmények
Vizsgálati szempontok 2012-2013 tele 2013-2014 tele 2014-2015 tele 2015 novembere
Téli/nyári gumik megoszlása 89/11 százalék 91/9 százalék 92/8 százalék 70/30 százalék
5 évnél idősebb abroncsok aránya 52 százalék 54 százalék 45 százalék 50 százalék
Prémium/olcsó gumimárkák aránya 55/45 százalék 67/33 százalék 69/31 százalék 82/18 százalék
Átlagos profilmélység 4,92 milliméter 5,06 milliméter 5,6 milliméter 5,25 milliméter
(Forrás: nonstopgumi.hu; Használtautó.hu)

 

Nos, szerencsére viszonylag jó eredményeket mutatott a budapesti, illetve főváros környéki szemle. A közel 150, véletlenszerűen kiválasztott autón már november második hetében is 70 százalékos volt a téli gumik aránya. Ez elmarad ugyan az elmúlt évek eredményeitől, de fontos megjegyezni, hogy eddig jellemzően december végén vagy januárban, azaz már a valódi télben tartottuk a kommandót. A felmérés azt, a piacon tapasztalt tendenciát is visszaigazolja, hogy az elmúlt időszakban megnőtt a használt prémium autógumik importja. Ennek következtében jelentősen nőtt ugyan a márkás abroncsok aránya, ugyanakkor 45-ről 50 százalékra emelkedett az öt évnél idősebb gumik aránya a vizsgált mintában. A gumik öregedésével párhuzamosan csökkent az átlagos profilmélység is: a tavalyi 5,6 milliméterről 5,25 milliméterre. Emellett közel 14 százalék volt azoknak az autóknak az aránya, amelyeken 4 milliméter alatti profilmélységű, már cserére érett abroncsot talált a felmérők csapata.

Kopott nyári gumi egy villantós prémiumautón, korrekt téli egy olcsóbb tucatautón. Utóbbival biztonságosabban közlekedhetünk Kopott nyári gumi egy villantós prémiumautón, korrekt téli egy olcsóbb tucatautón. Utóbbival biztonságosabban közlekedhetünk

Kopott nyári gumi egy villantós prémiumautón, korrekt téli egy olcsóbb tucatautón. Utóbbival biztonságosabban közlekedhetünk

Az eredmények természetesen jelentős területenkénti eltérést is mutattak, míg a Budaörsön szemlézett autók háromnegyedén téli abroncs volt már, a fővárosi parkolóban vizsgáltak 60 százalékán sem volt még téli gumi.

Természetesen a mostani szezonban is lesz későbbi adatfelvétel is, ám a novemberi eredmények már most is biztatóak. Annak azonban, aki még nem cserélte le abroncsát, de kíván télen is autózni, erőteljesen ajánljuk az évszaknak megfelelő gumik felszerelését. Téligumi-tesztünk rámutatott, hogy jeges úton a nyári gumi akár háromszoros fékutat adhat egy jó téli abroncshoz mérten.

Continental ajánlott szakszervíz Michelin ajánlott szakszervíz Conti 360 Truck Force Goodyear Miért Michelint?

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Tekintse meg ünnepi nyitvatartásunkat!

2022. December 09.
Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium ny...

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6

2018. April 19.
Itt a tavasz, indul a motorszezon!

Felkészültünk a szezonra, kibővített motorgumi választékunkkal szeretettel várjuk!

2018. March 21.
Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves...

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.  

2016. November 15.
Önjavító abroncs - ContiSeal™

A ContiSeal™ abroncs abban tér el egy normál gumiabroncstól, hogy a belső oldalán válltól vállig egy ragadós és viszkózus réteg található.

2016. October 13.
Összes hír