A weboldal próbaüzemben üzemel. Kérjük szíves megértését az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!
Telefon: +36 1 256 1174, +36 1 256 1944 | 24h mentés esetén: +36 70 931 80 35
Gyorskereső

Hírek

A Vredestein Quatrac 5 nyerte a négyévszakos gumiabroncsok tesztjét

2015. July 20.

Az Apollo Tyres kutatás-fejlesztési eredményei ezúttal a vezető német magazin, az AutoBildAllrad 215/65 méretű négyévszakos gumiabroncsokat vizsgáló tesztjén aratták le a babérokat. A Vredestein Quatrac 5 minden ellenfelet maga mögé utasított, a teszt egyértelmű győztese lett. AzApollo Vredestein legújabb négyévszakos gumiabroncsa az eredmények alapján minden körülmények között optimális biztonságot nyújt egész évben.


 

 

Lenyűgöző teljesítmény

Az Auto Bild Allrad magazin összehasonlító tesztje 215/65 R16 méretben egy kompakt SUV-re szerelve vizsgálta a Vredestein Quatrac 5 típusú abroncsát. A négyévszakos gumiabroncs minden biztonsági eleme kiváló értékeléseket kapott, hófedte felületen nyújtott teljesítménye pedig különösen lenyűgözte a magazin munkatársait. „Kiváló havon, remek tapadás száraz és nedves utakon is, és rendkívül alacsony gördülésiellenállás” volt a teszt végeredménye, a havon elért 2618 N (Newton) pontszámú tapadással pedig „majdnem olyan jól teljesít, mint egy igazi téli abroncs”.

 

A teszt eredményeivel kapcsolatban Dr. Seshu Bhagavathula, az Apollo Tyres Ltd. technológiai igazgatója elmondta: „A független teszt eredményei tanúbizonyságot tettek mindarról a rengeteg kutatómunkáról és több százezer próbakilométerről, amelyet a vállalat belefektetett a gumiabroncs kifejlesztésébe. Az ilyen eredmények gondoskodnak arról, hogy a Vredestein Quatrac 5 legyen az új viszonyítási alap a négyévszakos gumiabroncsok szegmensében.”

 

A Vredestein 20 évvel ezelőtt kezdte a négyévszakos gumiabroncsok gyártását. A 2014-es évben a Vredestein Quatrac 5 ötödik generációja jelent meg. A gumiabroncs nemcsak a vállalat négyévszakos abroncsok terén szerzett több mint húsz éves tapasztalatából profitál, hanem azokból a technológiákból is, amelyeket az Apollo Vredestein az aktuális generációs nyári és téli abroncsokhoz használ fel. A Vredestein Quatrac 5 sebességindexe Y, így alkalmas akár 300 km/h-val (186 mph) való közlekedésre is – ami egyedülállónak számít a szegmensben. A Vredestein Quatrac 5 választ jelent a piac egyre növekvő igényeire a négyévszakos abroncsokat illetően, így a vállalat egy külön weboldalt is készített a célra: www.quatrac.vredestein.com.

 

 

 

 

Zöld jelzés, három hegycsúcs és hópehely

A Vredestein Quatrac 5-öt aszimmetrikus kialakítású futófelület jellemzi. A külső rész kiváló kezelhetőséget, kimagasló kormányzási pontosságot és elegendő oldalirányú tapadást biztosít száraz és nedves utakon is. A belső oldal pedig, amely kifinomult lamellatechnológiával készült, kitűnő tapadást biztosít a hideg vagy havas felületeken. Az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően csökken az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás is.

 

A Vredestein Quatrac 5 jól teljesít az EU-s gumiabroncs-jelölés mindhárom szempontja szerint, így kiérdemelte a „zöld” abroncs titulust. Továbbá a „három hegycsúcs és hópehely" szimbólummal és a szabványos M&S kóddal is rendelkezik. Ez tehát azt jelenti, hogy a 13-19 hüvelykes méretekben elérhető Vredestein Quatrac 5 megfelel a téli gumiabroncsokat kötelezővé tevő országokban érvényben lévő irányelveknek.

Continental ajánlott szakszervíz Michelin ajánlott szakszervíz Conti 360 Truck Force Goodyear Miért Michelint?

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Tekintse meg ünnepi nyitvatartásunkat!

2022. December 09.
Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium ny...

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6

2018. April 19.
Itt a tavasz, indul a motorszezon!

Felkészültünk a szezonra, kibővített motorgumi választékunkkal szeretettel várjuk!

2018. March 21.
Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves...

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.  

2016. November 15.
Önjavító abroncs - ContiSeal™

A ContiSeal™ abroncs abban tér el egy normál gumiabroncstól, hogy a belső oldalán válltól vállig egy ragadós és viszkózus réteg található.

2016. October 13.
Összes hír