A weboldal próbaüzemben üzemel. Kérjük szíves megértését az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!
Telefon: +36 1 256 1174, +36 1 256 1944 | 24h mentés esetén: +36 70 931 80 35
Gyorskereső

Hírek

Újabb Continental győzelmek az idei nyáriabroncs-teszteken

2015. April 20.

  • Kiváló minősítésekkel hívták fel magukra a figyelmet a Continental csoport abroncsai az idei nyáriabroncs-teszteken
  • A ContiPremiumContact™ 5 három különböző méretváltozatban is maga mögé tudta utasítani versenytársait
  • A ContiSportContact™ 5 és a ContiVanContact™ 200 is remekül szerepelt

Kimagaslóan szerepeltek a Continental csoport abroncsai az idei nyáriabroncs-teszteken. A ContiPremiumContact™ 5 három méretben is győzelemmel és kiemelkedő eredménnyel hívta fel magára a figyelmet az autóklubok és a szakújságok összehasonlításaiban. A nagyteljesítményű autókra tervezett ContiSportContact™ 5, valamint a kishaszongépjárművekre optimalizált ContiVanContact™ 200 is "Különösen ajánlott" minősítést kapott.

 
 

Minden teszten a legjobbak között a ContiPremiumContact™ 5

 

 

A ContiPremiumContact™ 5 "Különösen ajánlott" minősítést kapott a német Auto Club Europa, az osztrák ARBÖ autóklubok, valamint a német GTÜ műszaki szakértői intézet által végrehajtott teszten. A 12 különböző, 205/55 R 16 méretű gumiabroncsot felvonultató összehasonlításban kiválóan szerepelt a Continental abroncsa a vizes felületen végrehajtott teszteken, száraz aszfalton pedig a legrövidebb fékutat produkálta. A három szervezet szakértői 11 különböző szempont alapján vizsgálták meg a nyári gumiabroncsokat, és összefoglalójukban kiemelték a Continental abroncs "kiegyensúlyozott teljesítményét". A népszerű 205/55 R 16-os abroncsméret számtalan autótípushoz megfelelő, a kisautóktól egészen a középkategóriás modellekig.

 

 

Ugyanebben a méretben tesztelt 14 nyári abroncsot a finn Tekniikan Maailma műszaki szakfolyóirat is, és a szakemberek ebben az esetben is a ContiPremiumContact 5™ abroncsot találták a legmeggyőzőbbnek. "Jó tapadás vizes és száraz úton egyaránt, kezes viselkedés minden vezetési szituációban" hangzik a finn tesztelők véleménye a Continental prémiumkategóriás nyári gumiabroncsáról.

 

 

53 különböző márkájú, 185/60 R 15 méretű nyári gumiabroncs szerepelt a német Autobild autós magazin idei tesztjében, amely szintén a ContiPremiumContact™ 5 győzelmét hozta. A "Példás" értékeléssel győzelmet arató Continental abroncs a teszt leggazdaságosabban üzemeltethető abroncsának járó "Eco-Meister" címet is megkapta a tesztelőktől, akik szerint a ContiPremiumContact™ 5 "példás teljesítményt nyújtó prémium abroncs, precíz irányíthatósággal, jó aquaplaning elleni védelemmel, vizes és száraz úton is rövid fékúttal, és nagy várható futásteljesítménnyel".

 

 

Az Autobild szakújságírói először egy vizes és száraz úton végrehajtott fékezési tesztnek vetették alá az abroncsokat, amelyek közül 35-öt kiszelektáltak a mérések során. A vizes úton legjobban és legrosszabbul teljesítő abroncsok fékútja között elképesztő, 37 m volt a különbség, így nem csoda, hogy az összes tesztelt gumiabroncsnak kevesebb mint 10%-a kapott csupán "Példás" értékelést.

 

 

Jó értékelés az ADAC-tól

 

 

Az ADAC, Európa legnagyobb autóklubja idén két méretben is tesztelte a ContiPremiumContact™ 5-öt, amely a svájci TCS és az osztrák ÖAMTC autóklubokkal közösen végrehajtott, 35 abroncsot vizsgáló teszt mindkét összehasonlításában a legjobbak között végzett. A Continental terméke a kisautókra optimalizált 185/60 R 14-es méretben a vizes és száraz úton mutatott kezelhetőség terén kiemelkedő eredményt ért el, de nagyon jól szerepelt a vizes úton végzett egyéb mérések tekintetében is. Ennek köszönhetően a legjobb eredménnyel zárta a tesztet. Az ADAC szakértői a "jó" minősítést kiegészítették azzal a dicsérettel, hogy a gumiabroncs összességében rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményét nyújt.

 

 

A ContiPremiumContact™ 5 gumiabroncs ugyancsak a legmagasabb "jó" minősítést kapta az ADAC másik tesztjében szereplő 205/55 R 16 méretben is. Ebben a kategóriában is a kiegyensúlyozottságot emelték ki a tesztelők, akiktől a száraz és vizes úton végrehajtott teszteken is magas pontszámokat kapott ez az abroncstípus.

 

 

Orosz elismerés

 

 

A ContiPremiumContact™ 5 diadalmaskodott az orosz Za Rulem autós magazin idei nyárigumiabroncs-tesztjén is, 10 másik európai és ázsiai abroncsot megelőzve. A kisméretű autókra való 185/60 R 14-es méretű gumiabroncsokat vizsgáló, száraz és vizes útfelületen végrehajtott méréseket is tartalmazó tesztben "minden útfelületen kiváló tapadásával, sávváltáskor mutatott biztonságával, és magas szintű gördülési kényelmével" biztosította be magának a győzelmet a Continental abroncsa.

 

 

A ContiPremiumContact™ 5 a Continental legnépszerűbb nyári gumiabroncsa. Legfontosabb előnyei közé tartoznak a száraz és vizes útfelületen nyújtott rövid fékút, a remek kezelhetőség, a komfortos futás, az alacsony gördülési ellenállás, valamint a hosszú élettartam. A prémium abroncs 75 különféle változatban kapható 14 és 17 col közötti méretben, akár 300 km/h-s végsebességet lehetővé tevő sebességindexszel. Az utóbbi években a ContiPremiumContact™ 5 számos alkalommal végzett már az első helyen a szakfolyóiratok által végrehajtott abroncsteszteken.

 
 

A ContiSportContact™ 5 a legjobb abroncs a nagyteljesítményű autókhoz

 

 

Győzelemmel zárta a német Auto Motor und Sport szakfolyóirat nyárigumiabroncs-tesztjét a Continental nagyteljesítményű autókhoz kifejlesztett abroncsa, a ContiSportContact™ 5. Egyedüliként kapott "Különösen ajánlott" minősítést a tesztelt kilenc 225/50 R 17 méretű gumiabroncs közül, kiemelkedően jó vizes úton mutatott teljesítményének és száraz aszfalton tapasztalható sportos viselkedésének köszönhetően. "A ContiSportContact™ 5-nek egyszerűen nincs gyenge pontja vízen" összegezték a tesztelők, akik a száraz útfelületi mérésekkel kapcsolatban hozzátették, hogy a gumiabroncs állandó rövid fékutat szavatol.

 

 

Az Uniroyal RainSport 3 gumiabroncs is jól szerepelt a tesztben. A Continental csoporthoz tartozó márka nyári abroncsa "Ajánlott" értékelést kapott a prémiummárkák által dominált mezőnyben, ugyanakkor a tesztelők külön kiemelték az abroncs által nyújtott "kiváló vízre felúszás elleni védelmet".

 

 

A Continental abroncsa a kishaszongépjárművek számára is különösen ajánlott

 

 

"Különösen ajánlott" minősítést kapott a ContiVanContact™ 200 a német Promobil magazin nyárigumiabroncs-tesztjén. A Continental kishaszongépjárművekhez kifejlesztett abroncsa 4 másik 235/65 R 16 C/CP méretű nyári gumiabronccsal együtt szerepelt az összesen 14, száraz és vizes aszfalton végrehajtott mérésből álló teszten. A Promobil szakértői szerint a ContiVanContact™ 200 "nagyon jó aquaplaning elleni védelemmel rendelkezik, kiváló teljesítményt nyújt és magabiztosan kezelhető vizes útfelületen, rövid fékutat garantál, közvetlen kormányreakciókat tesz lehetővé, biztos oldalirányú tapadás jellemzi száraz úton és nagyon alacsony a gördülési ellenállása".

 

A ContiVanContact™ 200 kisáruszállítókhoz, furgonokhoz és lakóautókhoz kifejlesztett gumiabroncs. Futófelületi mintázatának középső bordái és lamellái magas szintű biztonságot nyújtanak még eső áztatta utakon történő fékezéskor is. A futófelület makro blokkjai és a merev kialakítású középső része még nagy terhelés mellett is pontos irányíthatóságot biztosít, az elődjénél pedig akár 15%-kal alacsonyabb gördülési ellenállásával érezhetően hozzájárul az üzemanyag-megtakarításhoz is. A ContiVanContact™ 200 jelenleg 15 méretváltozatban kapható 15 és 17 col közötti keréktárcsa-átmérővel, akár kerekenkénti 1.150 kg-os terhelhetőséggel.

Continental ajánlott szakszervíz Michelin ajánlott szakszervíz Conti 360 Truck Force Goodyear Miért Michelint?

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Tekintse meg ünnepi nyitvatartásunkat!

2022. December 09.
Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium ny...

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6

2018. April 19.
Itt a tavasz, indul a motorszezon!

Felkészültünk a szezonra, kibővített motorgumi választékunkkal szeretettel várjuk!

2018. March 21.
Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves...

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.  

2016. November 15.
Önjavító abroncs - ContiSeal™

A ContiSeal™ abroncs abban tér el egy normál gumiabroncstól, hogy a belső oldalán válltól vállig egy ragadós és viszkózus réteg található.

2016. October 13.
Összes hír