A weboldal próbaüzemben üzemel. Kérjük szíves megértését az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!
Telefon: +36 1 256 1174, +36 1 256 1944 | 24h mentés esetén: +36 70 931 80 35
Gyorskereső

Hírek

A General Tire texasi tesztpályája már 55 éve áll a biztonságos közlekedés szolgálatában

2015. May 28.

  • A General Tire 1959 óta tesztel abroncsokat a Texas államban található pályán
  • Évente 5 millió km hosszú abroncstesztet hajtanak végre a speciális létesítményben
  • Az idén 100 éves General Tire különleges helyszínekre is ellátogató jubileumi körúttal ünnepel Európában

A megalakulásának 100. évfordulóját ünnepli idén a General Tire. Az ünnepségsorozat keretében az USA egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező abroncsmárkája büszkén mutatja be a texasi Uvalde városában található létesítményét.

 

 

Uvalde, az első osztályú tesztpálya

 

 

Az első tesztpályák 1959-ben készültek el a városban. Az akkori igényeknek megfelelően elsősorban az új fejlesztésű abroncsok várható futásteljesítményének meghatározására használták őket a General Tire szakemberei, akik az amerikai fogyasztók elvárásainak megfelelően hajtották végre a teszteket. A 14 km hosszú ovális pályán megszakítás nélkül tudtak körözni az autókkal, akár a közutakon megengedettnél nagyobb sebességgel is. Viszont ennél fontosabb, hogy az azonos helyszín miatt a tesztek eredményei összehasonlíthatóvá váltak. Az évek múlásával folyamatosan bővítették a létesítményt. Épült például haszongépjármű-abroncsok tesztelésére alkalmas pálya, murvás pálya terepjáró abroncsok teszteléséhez, vagy éppen a kőfejtőkre jellemző útfelületeket szimuláló terület.

 

 

A fogyasztói igények 80-as években tapasztalt változásával párhuzamosan bővítésre került sor, így a futásteljesítmény és a defekttűrő-képesség mellett immáron a menetbiztonságot is tudták vizsgálni. Ebben az időszakban került új tulajdonoshoz a cég, amely így 1987 óta a Continental vállaltcsoport tagja. Európai abroncsgyártóként a Continental hagyományosan más szempontokat helyez előtérbe a fejlesztés során, mint amerikai versenytársai. Az amerikai autósok és autógyártók elsősorban az abroncsok rossz útviszonyok között mutatott teljesítményét, illetve ellenállóképesességét értékelik, de az európai gyártók és fogyasztók számára leginkább a jó irányíthatóság, a rövid fékút, valamint a hatékony vízre felúszás elleni védelem a fontos.

 

 

 

Azonos körülmények egész évben

 

 

Az Uvalde városában található tesztlétesítmény fontos előnyt jelent a Continental számára, ugyanis a meleg texasi éghajlatnak köszönhetően itt egész évben azonos körülmények között lehet végrehajtani az abroncsteszteket, ellentétben Európa észak-nyugati részével. Éppen ezért a Continental az elmúlt évtizedekben vízre felúszást szimuláló medencékkel, az irányíthatóságot tesztelő pályákkal és a vizes körülményeket imitáló tereppel bővítette a létesítményt. A mérnökök minden évben mintegy 20.000 darab, a Continental csoport valamely márkája alá tartozó gumiabroncsot vizsgálnak meg. Ez a sorozat 90.000 órányi tesztelésnek és 5 millió km távolságnak felel meg.

 

 

Időközben változáson ment át a tesztlétesítmény használatának módja is. Uvalde-ban a hagyományos abroncstesztek mellett a Continental csoport által kiszolgált autógyártók is rendszeresen végeznek teszteket, amely például a General Motors tesztelőírásainak is megfelel. Az utóbbi időben egyre több autós újságíró is felkeresi a tesztközpontot, amely így egyre ismertebbé válik a szélesebb nyilvánosság előtt. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a texasi kisvárosban folyamatosan nő azon cégek és magánszemélyek száma, akik a tesztpályán szakértő instruktorok felügyelete mellett, biztonságos körülmények között szeretnék a közutakon megengedettnél nagyobb sebességgel kipróbálni autójukat.

 

 

 

 

Egész Európát bejárja a General Tire jubileumi körútja

 

 

A márka létrejöttének 100 éves jubileumát ünnepelve európai körútba kezdett a General Tire. A "100 év kaland" és a "Bármi lehetséges" a két jelmondata annak a március és szeptember között egész Európát bejáró konvojnak, amely a norvégiai Északi-foktól Szicíliáig, a portugál Atlanti-óceán partjától Bulgária leghíresebb fekete-tengeri strandjáig a földrész minden zugát igyekszik felfedezni. A roadshow célja, hogy bemutassa a márka impozáns történetét, a tartós és csúcsminőségű abroncsok gyártására épülő hagyományokat,valamint átfogó képet adjon az Európában jelenleg elérhető termékportfólióról. A három Mercedes ML-osztályból és az egy E-osztály kabrióból álló konvoj útközben megáll majd a Bolognában tartandó Autopromotec autóipari szakkiállítás helyszínén (2015. május 20-24.), a Budapest melletti Hungaroring versenypályán (2015. május 28-29.), és a németországi Bad Kissingenben rendezendő Abenteuer Allrad terepjárós rendezvényen (2015. június 04-07.) is.

 

 

 

Forrás: www.continental.hu

Continental ajánlott szakszervíz Michelin ajánlott szakszervíz Conti 360 Truck Force Goodyear Miért Michelint?

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Tekintse meg ünnepi nyitvatartásunkat!

2022. December 09.
Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium ny...

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6

2018. April 19.
Itt a tavasz, indul a motorszezon!

Felkészültünk a szezonra, kibővített motorgumi választékunkkal szeretettel várjuk!

2018. March 21.
Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves...

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.  

2016. November 15.
Önjavító abroncs - ContiSeal™

A ContiSeal™ abroncs abban tér el egy normál gumiabroncstól, hogy a belső oldalán válltól vállig egy ragadós és viszkózus réteg található.

2016. October 13.
Összes hír