A weboldal próbaüzemben üzemel. Kérjük szíves megértését az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!
Telefon: +36 1 256 1174, +36 1 256 1944 | 24h mentés esetén: +36 70 931 80 35
Gyorskereső

Világbajnok az íróválogatott!

A magyaroknak tapsoltak Cipruson

 

A magyar íróválogatott mindenkit maga mögé utasított Cipruson, és megnyerte az író-világbajnokságot.

 

Idén május 6-8-a között Magyarország részvételével rendezték a török fennhatóság alatt álló, de hivatalosan az ENSZ által el nem ismert Észak-ciprusi Török Köztársaságban, Famagusztában a Futball Határok Nélkül elnevezésű író-világbajnokságot.  A magyar csapat önerőből, szponzori segítséggel (BDO, MLSZ, Libri-Shopline, MrSale, Strauszgumi, Herbalife) jutott ki a tornára.

Az utolsó pillanatban Dél-Ciprus, Svédország és Olaszország lemondta a részvételt, így a magyarok mellett hat válogatott vett részt a tornán: Ausztria, Törökország, Észak-Ciprus, Anglia, valamint két csapattal Németország. A csapatok kétszer harminc perces meccseket játszottak egymással, valamennyi együttesben számos ismert író, drámaíró, novellista és dalszövegíró szerepelt – tájékoztatta az FFT-t a magyar író-válogatott játékosa, a Futballgyilkosok c. könyv szerzője, Benkő Gábor.

A magyar csapat már a csoportmeccsek során megmutatta erejét, hiszen veretlenül lépett tovább a négyesből: a mieink először Németország I-es csapatát verték meg 1-0-ra, majd következett egy kiütéses siker (5-0) a rendező Észak-Ciprus ellen, végül a csoportelsőségről döntő Törökország elleni meccsen elért 2-2-es döntetlen azt jelentette, hogy a magyar csapat az első helyen lépett tovább csoportjából.

A bonyolult lebonyolítási rend miatt az elődöntőben ismét a törökök következtek, itt a mieink nagy küzdelemben nyertek 1-0-ra. A döntőben aztán Észak-Ciprus jött, amely ekkora már megerősödött a csoportmeccsekhez képest, de még ez is kevés volt, mert a végig nagyon szervezett és egységes magyar csapat itt sem ismert kegyelmet: 3-1-re megnyertük a meccset úgy, hogy 1-0-s vezetésnél a kiállították a kapusunkat, Belányi Józsefet, így az utolsó negyedórát emberhátrányban kellett lejátszani, de még így is további gólokat szerezve a mieink végül 3-1-re megnyerték a mindent eldöntő találkozót.

 

A vb-győztes magyar író-válogatott játékos-edzője a József Attila-díjas magyar író, költő, újságíró Kukorelly Endre volt, rajta kívül pedig többek között olyan ismert írók szerepeltek a csapatban, mint Farkas Zsolt, Benedek Szabolcs, Berka Attila vagy a csapatkapitány Zilahy Péter. Az íróválogatott betegséggel küzdő állandó tagja, a Kossuth-díjas Esterházy Péter nem lehetett ott a ciprusi tornán, a játékostársak azonban neki is ajánlják a győzelmet.

A vb legeredményesebb magyar játékosa Keresztury Márton volt három góllal, két gólig jutott Melecsky Kristóf, Moldován Lucifer és Benkő Gábor, míg Nagy Dániel, Zilahy Péter és Imre Ábris egy gólt szerzett.  

A hírek már most arról szólnak, hogy Ciprus a következő évben is megrendezi az író-világbajnokságot, amelyre a magyar csapat máris meghívót kapott, így jövőre lehetőség nyílhat a címvédésre!

 

A tornagyőztes magyar íróválogatott teljes névsora:

 

Imre Ábris, Berka Attila, Hajtós Bertalan, Nagy Dániel, Moldován Lucifer, Bíró Dénes, Kukorelly Endre (játékos-edző), Benkő Gábor, Majtényi György, Belányi József, Melecsky Kristóf, Keresztury Márton, Bod Péter, Zilahy Péter, Sárközi Richárd, Benedek Szabolcs, Farkas Zsolt, Bíró László

 

 

 

forrás:fourfourtwo

 

 

Continental ajánlott szakszervíz Michelin ajánlott szakszervíz Conti 360 Truck Force Goodyear Miért Michelint?

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Tekintse meg ünnepi nyitvatartásunkat!

2022. December 09.
Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium ny...

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6

2018. April 19.
Itt a tavasz, indul a motorszezon!

Felkészültünk a szezonra, kibővített motorgumi választékunkkal szeretettel várjuk!

2018. March 21.
Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves...

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.  

2016. November 15.
Önjavító abroncs - ContiSeal™

A ContiSeal™ abroncs abban tér el egy normál gumiabroncstól, hogy a belső oldalán válltól vállig egy ragadós és viszkózus réteg található.

2016. October 13.
Összes hír