A weboldal próbaüzemben üzemel. Kérjük szíves megértését az esetlegesen felmerülő kellemetlenségek miatt!
Telefon: +36 1 256 1174, +36 1 256 1944 | 24h mentés esetén: +36 70 931 80 35
Gyorskereső

Hírek

Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium nyári abroncsa

2018. April 19.

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6


Az Autobild idei nagyszabású nyáriabroncs-tesztjén fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6.  A vadonatúj nyári gumiabroncs 225/50 R 17 méretben kápráztatta el a német autós szaklap tesztelőit, akik száraz és vizes úton mutatott viselkedése, valamint rövid fékútjai mellett pontos irányíthatóságát és kiváló dinamikus tulajdonságait dicsérték, mindemellett pedig kiemelkedően magas várható futásteljesítményét is méltatták.


A mezőny legrövidebb száraz és vizes úton mért fékútjainak köszönhetően a PremiumContact™ 6 már a teszt első fázisában az élre került. Az elért 69,9 méterrel egyedüliként fért be 70 méter alá a száraz úton 100, vizes felületen pedig 80 km/h sebességről indított vészfékezések kombinált eredményeinek rangsorában, és így az első helyről várhatta a 20 legjobb abroncsra váró további tesztfeladatokat. „Összehasonlító tesztünk egyértelmű győztese a PremiumContact™ 6. A Continental új abroncsa a tizenkét tesztkritérium egyikében sem engedett meg magának botlást, sőt, a végső győzelem mellett a teszt leginkább környezetbarát abroncsának járó Eko-Mester címet is megszerezte”, írták az Autobild szakértői.

 

Indítás
 

Ugyancsak jól szerepelt a Continental PremiumContact™ 6 az Autobild Allrad abroncstesztjén. A német SUV-specialista szakfolyóirat összehasonlításában hat tesztmérésben is kiemelkedő eredményt ért el az új nyári gumiabroncs, amely a tesztelők szerint „száraz és nedves úton is nagyon jól tapad, kiemelkedően alacsony a gördülési ellenállása és sárban is jól teljesít”. Az Autobild Allrad szakemberei tíz különféle abroncsot teszteltek 235/50 R 18 méretben. „Óriási örömöt jelentenek számunkra az új PremiumContact™ 6 kiváló első teszteredményei. Mindez hatalmas elismerés a Continental fejlesztőmérnökeinek eddigi munkájukra vonatkozóan, egyben pedig nagyszerű motiváció újabb csúcstechnológiás megoldások fejlesztéséhez a jövőben”, kommentálta a remek eredményeket Alexander Bahlmann, a Continental személy- és kishaszongépjármű- abroncsokért felelős PR vezetője.

A kompakt és középkategóriás autókhoz, sportos és SUV modellekhez egyaránt megfelelő PremiumContact™ 6 sikeresen ötvözi a kimagasló kényelmet a sportos kezelhetőséggel. A Continental márkától megszokott legmagasabb biztonsági színvonal megtartása mellett precíz irányíthatósággal és kiemelkedő környezeti tulajdonságokkal is rendelkező újdonság az elődjénél 15%-kal jobb kopástűréssel és 5%-kal alacsonyabb gördülési ellenállással rendelkezik. A PremiumContact™ 6 16 és 21 col közötti méretekben kapható 70 különféle méretváltozatban, és fokozatosan váltja majd le elődeit, a ContiPremiumContact™ 5 és ContiSportContact™ 5 abroncsokat.

 

 

Continental ajánlott szakszervíz Michelin ajánlott szakszervíz Conti 360 Truck Force Goodyear Miért Michelint?

Hírek

Ünnepi nyitvatartás

Tekintse meg ünnepi nyitvatartásunkat!

2022. December 09.
Tesztgyőzelemmel kezdett a Continental új prémium ny...

Fölényesen, 51 versenytársát megelőzve győzött a Continental PremiumContact™ 6

2018. April 19.
Itt a tavasz, indul a motorszezon!

Felkészültünk a szezonra, kibővített motorgumi választékunkkal szeretettel várjuk!

2018. March 21.
Így néz ki a használt és új téligumi tapadása nedves...

A mai cikkünkben bemutatunk egy táblázatot, amely egyértelműen igazolja, hogy mekkora a tapadási felülete a használt és új gumiknak, nedves útszakaszon.  

2016. November 15.
Önjavító abroncs - ContiSeal™

A ContiSeal™ abroncs abban tér el egy normál gumiabroncstól, hogy a belső oldalán válltól vállig egy ragadós és viszkózus réteg található.

2016. October 13.
Összes hír